Alexander Gustafsson Mauricio Rua odds

augusti 26, 2012

Eftersom det verkar dröja till nästa gala och UFC har stora problem nu när Dan Henderson blev skadad och Jon Jones inte ville möta Chael Sonnen på kort varsel i UFC 151. Istället så tänkte jag ta tillfälle i akt att skriva om en match som är den mest intressanta genom tiderna för oss svenskar. Alexander Gustafsson ska möta en legend i form av Mauricio ”Shogun” Rua den 8 december 2012 i UFC on Fox 5. En match som spelbolagen sätter Alexander Gustafsson som favorit. Väldigt kul att spelbolagen tycker så och de brukar ha någorlunda koll men det känns nästan lite väl högt att ge Shogun runt 2.50 i odds. Det som kan höja oddsen för Shogun är att han inte såg så bra ut senast mot Brandon Vera även om han vann matchen. Gustafsson borde vara en bättre version av Brandon Vera.

Alexander Gustafsson – Mauricio Rua UFC on Fox 5 ungefärliga odds

  • Alexander Gustafsson – 1.50
  • Mauricio Rua – 2.50

Jag ser matchen som en ganska jämn match där Gustafsson har en fördel stående och Shogun på marken. Den största frågan är väl hur bra Gustafsson takedown defence har blivit? Sen är Shogun ingen man leker med stående ihäller. Jag har lite svårt att se framför mig vad som kommer att hända. Det borde vara lite som mot Thiago Silva men med den skillnaden att Shogun är bättre än Thiago på alla plan.

Detta inlägg är menat som en diskussion där vi kan prata fram vad vi tror. Det är nog många svenskar som låter bli att spela denna match då det inte behövs någon extra spänning :). Vi uppdaterar odds hela tiden fram till match den 8 december och det går bra att diskuterar denna match i kommentarerna nedan som vanligt.


Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?