Bellator

maj 12, 2009

I väntan på UFC 98 så tänkte jag tipsa om Bellator som betyder ”krigare” på latin. För er som inte hört talas om detta innan så är Bellator en MMA Championships turnering. Reglerna är mycket snarlika UFC och det sänds live på ESPN. Detta är en helt ny gala som började i April 2009. Det jag gillar här är upplägget lite som i Pride att varje fighter kontrollerar sitt eget öde och varje match tar dig ett steg närmare titeln som i en fotbolls turnering. Varje gång en fighter vinner en fight så avancerar han en position. De två bästa kommer att mötas om titlen i deras viktklass.

Vad finns det då för fighters att titta på här? Jag måste erkänna att jag inte har hunnit titta så mycket ännu och de flesta jag har sett är ganska okända fighters i början av sin karrär. Det som förvånade mig var det otroligt spännande fighterna och eftersom det är i turneringsformat så ger varje fighter 100% direkt. Här kan ni läsa mer om Bellator Fighters.

Vad är då det roligaste med Bellator? Jag såg ett par fighter och måste säga att inte en enda av dem var en tråkig fight. Bara en sådan sak som en ”backwards, upsidedown triangle chokeout” eller en spinning backfist KO är några saker som jag bevittnade.

Hur tittar man på Bellator som svensk? Detta gillar jag starkt då man bara behöver bli medlem på sidan (www.bellator.com) så får du ett email där du verifierar ditt medlemskap och du får automatisk titta på den senaste galan. Har ni någon mer input på Bellator så får ni gärna lägga en kommentar. Jag tycker det var underhållande och riktigt bra fights.


Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?