UFC 116

juni 22, 2010

Semestertider börjar nu dra in över Sverige men vi håller fortfarande igång med reducerat manskap och ska analysera UFC 116 som börjar närma sig och gå igenom vilka odds vi kan få. UFC 116 innehåller som de flesta vet en match som det har väntats väldigt länge på. Det är så klart matchen mellan Brock Lesnar och Shane Carwin som jag pratar om. En match som har potential att bli årets match och semester eller inte så är det en match man måste se live på TV eller på plats.

Brock Lesnar var totalt dominant i tungvikten fram till dess att han åkte på ”ett hål i magsäcken” som gjorde att han var tvungen att dra sig tillbaka ett tag. Senaste matchen gick Brock Lesnar mot Frank Mir i november 2009 för tungviktsbältet.

Shane Carwin har inte gjort lika mycket väsen av sig men är i mitt tycke än mer imponerande. Shane Carwin ligger på 12-0 och har sjukt nog vunnit alla sina matcher i första ronden och de 6 senaste har vunnits på TKO eller KO. Snacka om en explosiv kille men är det någon som kan stoppa Shane så är det just Brock Lesnar eller Cain Velasquez.

Spelbolagen tycker att Brock Lesnar är en stor favorit i UFC 116 och ger Shane Carwin runt 2.50 i odds. I mitt tycke är det väldigt spelvärt och jag har själv spelat en rejäl slant på Shane. Om man summerar att en Brock Lesnar är i sitt livs form mot Shane Carwin så hade det kanske varit en 50-50 match. Brock måste få ner en man på marken som aldrig blivit nedtagen. Lägger man sen till att Brock har varit sjuk och frånvarande en längre tid så känns det som ett verkligt bra spel.

UFC 116 Odds

Annars är UFC 116 skakat av flera förändringar än vad som ursprungligen var tänkt. Cheick Kongo skulle möta Roy Nelson men Kongo fick problem med ryggen och Jacob Volkmann skulle möta Paul Kelly men Paul Kelly drog sig ur. Trots allt ser det ut att bli ett helt ok fight card i UFC 116 och vi hoppas på årets match så klart.

Senaste Nytt: Wanderlei Silva som skulle möta Yoshihiro Akiyama i UFC 116 har tyvärr blivit skadad och har blivit ersatt av Chris Leben i sista sekunden. Vi får se om Chris har en chans att rå på Yoshihiro.

UFC 116 Fight Card

Gala: UFC 116 (Lesnar vs. Carwin)
Plats: Las Vegas, USA
Arena: MGM Grand Garden Arena
Tid: 4:e juli 2010, 04:00 (svensk tid)

MAIN CARD

 • Brock Lesnar vs. Shane Carwin (tungvikts titel)
 • Yoshihiro Akiyama vs. Wanderlei Silva
 • Matt Brown vs. Chris Lytle
 • Stephan Bonnar vs. Krzysztof Soszynski
 • Kurt Pellegrino vs. George Sotiropoulos

PRELIMINARY CARD (TV)

 • Brendan Schaub vs. Chris Tuchscherer
 • Kendall Grove vs. Goran Reljic

PRELIMINARY CARD (inte tv-sänt)

 • Seth Petruzelli vs. Ricardo Romero
 • Dave Branch vs. Gerald Harris
 • Forrest Petz vs. Daniel Roberts
 • Jon Madsen vs. Karlos Vemola

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?