UFC 161

juni 10, 2013

UFC 161 startar på natten mot söndagen den 16 juni i Sverige. Vi beger oss till Winnipeg, Manitoba i Kanada där huvudmatchen mellan Rashad Evans och Dan Henderson är i fokus. Vi har även en delad huvudmatch mellan Roy Nelson och Stipe Miocic. Vi lägger som vanligt fokus på odds och analys för att hitta lite intressanta spel på UFC 161. Tyvärr blev Antonio Rogerio Nogueira och Renan ”Barao” skadade vilket gör att vi tappar två bra matcher, men det är trots allt ett bra kort.

Odds UFC 161 Evans vs Henderson – 16 juni 2013

Rashad Evans mot Dan Henderson är så klart en högintressant match även om båda två lite passerat sitt bäst före datum. Spelbolagen ser det som en mycket jämn match där båda ligger på runt 1.80 – 1.90 i odds. Dan Henderson är en legend som har överraskat mig många gånger. Även på äldre dagar så har han legat i toppskiktet som mot Shogun Rua 2011. Sist förlorade han en mycket jämn match mot Lyoto Machida. Den stora frågan är väl om åldern håller på att ta ut sin rätt (43 år) och kanske motivationen börjar svikta.

Om vi tittar på Rashad Evans så är han bara 34 år och har legat i toppen ganska länge. Den senaste tiden har det inte sett så ljust ut för Rashad då förlorade ganska klart mot Jon Jones och sedan även mot Antônio Rogério Nogueira i början av året. Skulle Rashad förlora här i UFC 161 så har han tre raka förluster och vi vet vad UFC tycker om det. Man kan se det som en match där den som förlorar kommer att lämna UFC. Skulle Dan Henderson vinna så kommer han troligen pensionera sig snart oavsett men det känns så klart roligare att pensionera sig med en seger i ryggen.

Båda är galet bra brottare så det skulle inte förvåna mig om båda väljer att stå till att börja med. Vem har bästa standup? Det borde vara Hendo men jag tror rent generellt att Rashad är lite hungrigare, lite snabbare och kommer troligen att spela på honom. Jag måste även säga att det är kul att få en så pass jämn match. Det är ganska ovanligt nu för tiden i toppen av UFC.

Roy Nelson vs Stipe Miocic

Matchen mellan Roy Nelson och Stipe Miocic känns inte alls lika intressant. Stipe Miocic var obesegrad fram till sin senaste match mot Stefan Struve. Då Struve valde att stå mot Stipe och knocka honom. Roy Nelson har istället knockat Struve och enkel matematik säger att Roy Nelson enkelt tar denna match. Roy har även möjligheten att plocka ner Stipe och göra det väldigt obekvämt för honom. Ett odds på runt 1.40 på Roy Nelson är ganska tråkigt men det får kanske vara med i en dubbel eller trippel.

Fight Card

Gala: UFC 161: Evans vs. Henderson
Tid: Söndag 16 juni, 2013
Plats: Winnipeg, Manitoba, Kanada
Arena: MTS Centre

Huvudkort (04:00)

 • Rashad Evans vs. Dan Henderson
 • Stipe Miocic vs. Roy Nelson
 • Alexis Davis vs. Rosi Sexton
 • Pat Barry vs. Shawn Jordan
 • Ryan Jimmo vs. Igor Pokrajac

FX:

 • Jake Shields vs. Tyron Woodley
 • James Krause vs. Sam Stout
 • Sean Pierson vs. Kenny Robertson
 • Roland Delorme vs. Edwin Figueroa

Facebook:

 • Mitch Clarke vs. John Maguire
 • Yves Jabouin vs. Dustin Pague

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?