UFC 162

juni 19, 2013

Den 6 juli 2013 är det dags för UFC 162 och ett par högintressanta matcher. Det är än en gång dags för Anderson Silva att försvara sitt bälte och denna gång är det mot Chris Weidman. Lite intressant när man tittar på oddsen att Anderson Silva ger runt 1.40 medan Chris Weidman ger runt 3.00 i odds. Det var ganska länge sedan vi såg så jämna odds i en match med Silva.

Dana White har gått ut och sagt att de flesta professionella fighters som han pratat med tror att Chris Weidman kommer att vinna mot Anderson Silva. GSP verkar helt övertygad om att Chris Weidman vinner och vill inte ens planera in att möta Anderson Silva. Det kan vara UFC som försöker att hypa matchen men så här innan så känns det faktiskt riktigt intressant. Maan börjar bli trött på ojämna matchups och här kanske vi kan få se en jämn match.

Vi har även Cub Swanson som vunnit fyra matcher i rad nu. Han kommer att möta Dennis Siver och det luktar fyrverkeri. En mycket underhållande match som jag känner är lite 50 – 50. Därför kan det locka med ett spel på Dennis Siver till nästan 3 gånger pengarna.

Även Charles Oliveira ska möta Frankie Edgar. Det är Frankie Edgars andra match som fjäderviktare. Det ska bli kul att se vad han har att ge i den viktklassen och han borde kunna göra riktigt bra ifrån sig. Han är storfavorit i matchen mot Oliveira och man får bara runt 1.20 i odds. Spelar du istället på Oliveira så får du runt 4.50 i odds. Det kan vara värt att chansspel om man tror att Edgar haft problem att anpassa sig till sin nya viktklass och efter invägning så vet vi nog mer.

Dessa matcher bådar för att UFC 162 blir en ganska bra gala och vi hoppas på bättring eftersom UFC 161 var en ganska sömnig gala. Det känns som att det blir svårare och svårare att få till riktigt jämna matcher och kanske är det vad som håller på att hända. Även om det är kul att se Anderson Silva och Jon Jones dominera sönder sin motståndare så finns det inget mer spännande än att se ”champen” bli tagen ut på djupt vatten. Senast var det väl när Chael Sonnen lyckades brotta ner Anderson Silva i 5 ronder. Kanske kan Chris Weidman göra det besvärligt för Anderson Silva? Jag hoppas verkligen det och snart har vi svaret.

Fight Card

Gala: UFC 162: Silva vs. Weidman
Tid: Lördag 6 juli, 2013
Plats: Las Vegas, Nevada, USA
Arena: MGM Grand Garden Arena

Huvudkort (04:00)

 • Anderson Silva vs. Chris Weidman
 • Frank Edgar vs. Charles Oliveira
 • Tim Kennedy vs. Roger Gracie
 • Dennis Siver vs. Cub Swanson
 • Tim Boetsch vs. Mark Munoz

FX:

 • Chris Leben vs. Andrew Craig
 • Kazuki Tokudome vs. Norman Parke
 • Edson Barboza vs. Rafaello Oliveira

Facebook:

 • Dave Herman vs. Gabriel Gonzaga
 • Brian Melancon vs. Seth Baczynski
 • Mike Pierce vs. David Mitchell

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?