UFC 165 odds

september 6, 2013

Självklart så måste vi få upp odds och diskutera årets viktigaste gala UFC 165. Det är lördagen den 21 september 2013 som Alexander Gustafsson ska upp och möta Jon Jones i en kamp om bältet i lätt tungvikt. Folk som inte känner till MMA så bra förstår inte hur stort detta är och skulle Alex vinna så är det troligen det största som någon svensk gjort i sportsammanhang. En del jämför detta med när Ingemar Johansson vann på sin tid men jag skulle nästa säga att detta är större.

Vi lugnar oss lite med analyser och tittar först på oddstabellen. Precis som man kunde vänta så är Alexander Gustafsson en rejäl underdog i UFC 165 och man får runt 5 gånger pengarna på honom.

Oddsjämförelse UFC 165 – 21 september 2013


Det är svårt att analysera matchen då hjärtat vill så mycket, men ska man vara helt realistisk så ser det ganska mörkt ut men vi tar det negativa och det positiva för sig.

Vi börjar med det negativa. Jon Jones har sett överlägsen ut mot i stort sätt alla han mött. Han är den pound for pound bästa fightern, så man kan säga att han är väldens bästa mma fighter. Bara där så har man mentalt förlorat matchen. En viktig faktor som gjort att Jon Jones kommit så långt är att han är så mångsidig. Hans brottning är enastående precis som hans standup och sedan blandar han in massa oförutsedda saker vilket gör honom till en mardröms motståndare. Han tar sin motståndare dit han inte vill vara. Nu senast så hanterade Jon Jones Chael Sonnen som en nybörjare och avslutade honom i första ronden.

Ok, vilka fördelar har vi då? En fördel för Alex som slår en direkt är hans storlek. Alex ser ut ungefär som Jon Jones och är till och med lite längre. Trots det har Jon Jones en bättre räckvidd men övertaget är inte lika stort som mot andra. En annan fördel för Alex är att han har allt att vinna. Ingen förväntar sig honom att vinna och om han bara klarar sig igenom rond 1 så har han gjort en bragd. Precis som i andra sporter så är det en fördel att komma in och inte ha någon press på sig.

Hur kommer då en trolig matchbild att se ut? Alex chans är att vinna på fötterna och att knocka Jones helt enkelt. Jones vet så klart om detta och har garanterat som strategi att plocka ner det så fort som möjligt. Jon Jones kommer att gå på en snabb nedtagning och sen ground and pound. Alex har fått ett riktigt bra takedown defence och vi har inte sett honom på marken på ganska länge. Vi vet därför inte riktigt vad som kommer att hända på marken och om han kan försvara sig tillräckligt där. Jag tror det bli vad som avgör matchen. Kan Alex hålla sig på fötter och inte bli dominerad på marken så har han en chans. Vi kan även hoppas på att Jones underskattar Alex (ala Anderson Silva) och leker lite stående.

Det värsta som skulle kunna hända är väl om Jones går in och totalt dominerar stående. Då känns det helt hopplöst. Hur som helst så är det en bragd för Alexander Gustafsson och Sverige att få en titelmatch i UFC, det är väldigt få förunnat och större än många förstår.

Nu vill jag höra era åsikter och jag tror inte många här kommer att spela på just den matchen men det finns fler matcher i UFC 165 som det kan finnas lite värde i. Annars har vi matcher som Brendan Schaub mot Matt Mitrione, Constantinos Philippou mot Francis Carmont och Eddie Wineland mot Renan Pegado. Det känns knappt som att man orkar tänka på de andra matcherna.

Fight Card

Gala: UFC 165: ”Jones vs. Gustafsson”
Tid: Lördag 21 september, 2013
Plats: Toronto, Ontario, Canada
Arena: Air Canada Centre

Huvudkort

 • UFC Light Heavyweight Champion Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
 • UFC Interim Bantamweight Champion Renan Barao vs. Eddie Wineland
 • Matt Mitrione vs. Brendan Schaub
 • Francis Carmont vs. Constantinos Philippou
 • Pat Healy vs. Khabib Nurmagomedov

Prelims

 • Myles Jury vs. Mike Ricci
 • Ivan Menjivar vs. Wilson Reis
 • Chris Clements vs. Stephen Thompson
 • Mitch Gagnon vs. Dustin Kimura
 • Facebook

  • Renee Forte vs. John Makdessi
  • Jesse Ronson vs. Michel Prazeres
  • Alex Caceres vs. Roland Delorme
  • Nandor Guelmino vs. Daniel Omielanczuk

  Bookmark and Share

  Kommentarer:

  Har du någonting att säga?