UFC 168

december 12, 2013

Det har varit ett ganska långt uppehåll och vi missade en ganska bra gala där Antonio Silva och Mark Hunt gjorde en av årets 10 bästa matcher där båda visar det vi älskar ”heart”. Nu blickar vi istället fram mot årets sista gala UFC 168 och går igenom oddsen på den. Galan kommer att gå av stapeln den 28 december 2013 och det är inte vilken gala som helst utan en gala där vi ska få en hel del svar.

Mellanviktsmästaren Chris Weidman (10-0) ska alltså få ett återmöte med före detta mästaren Anderson Silva (35-5). Den viktigaste frågan som vi vill ha svar på är om Chris Weidman hade tur när han knockade Anderson Silva? Var det kanske Anderson Silva som fjantade lite för mycket och fick betala för det? Vi kommer med all säkerhet att få se en Anderson Silva som bara går in för att avsluta matchen så snabbt och enkelt som möjligt. Det kan inte vara helt lätt för honom eftersom han fick ett uppvaknande att även han är mänsklig. Om han nu inte kan fjanta runt och skrämma sin motståndare så tappar han kanske en del av sitt momentum och blir istället nedtagen av Weidman. Det är väldigt spännande och öppet i returen som sker i UFC 168. Jag vill även höra er åsikter här och ni ser oddsen nedan hur spelbolagen tror det ska sluta.

Oddsjämförelse UFC 168 – 28 december 2013


Vi får inte glömma den delade huvudmatchen där Ronda Rousey ska möta Miesha Tate. För er som följer The Ultimate Fighter vet att dessa två kvinnor inte riktigt gillar varandra privat. Rousey har tidigare vunnit över Tate i Strikeforce via sin klassiska armbar och det blir kanske en favorit i repris denna gång.

UFC 168 är en värdig avslutning på 2013 med ett riktigt potent kort. Vi har även en tungviktsmatch mellan Josh Barnett och Travis Browne som blir mycket intressant. Det finns även en intressant fjäderviktsmatch mellan Diego Brandao och Dustin Poirier.

Det är alltså den 28 december på MGM Grand Garder Arena i Las Vegas som UFC 168 kommer att gå av stapeln. Alla ni som har möjlighet bör absolut ladda med kaffe och annat för att hålla er vakna och se denna gala.

Fight Card

Gala: UFC 168: ”Weidman vs Silva II”
Tid: Lördag 28 december, 2013
Plats: Las Vegas, Nevada, USA
Arena: MGM Grand Garden Arena
Huvudkortet startar klockan 04:00 söndagen den 29:e december svensk tid.

Main Card

 • Titelmatch i mellanvikt: Chris Weidman vs. Anderson Silva
 • Titelmatch i bantamvikt: Ronda Rousey vs. Miesha Tate
 • Tungvikt: Josh Barnett vs. Travis Browne
 • Lättvikt: Fabricio Camoes vs. Jim Miller
 • Fjädervikt: Diego Brandao vs. Dustin Poirier

Prelims

 • Uriah Hall vs. Chris Leben
 • Michael Johnson vs. Gleison Tibau
 • Manny Gamburyan vs. Dennis Siver
 • Siyar Bahadurzada vs. John Howard
 • William Macario vs. Bobby Voelker
 • Estevan Payan vs. Robert Peralta

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?