UFC 172

april 13, 2014

Vi har hoppat över några smågalor eftersom det inte fanns tillräckligt med odds för att det skulle vara lönt att lägga upp. Nu blickar vi istället framåt mot UFC 172 som blir en högintressant gala för oss svenskar. Eftersom Jon Jones ska upp igen och möta en oberäknelig Glover Teixeira. Man marknadsför Glover Teixeira som en farligare striker än Alexander Gustafsson och med KO kraft.

De brukar överdriva för att skapa spänning men det stämmer att Glover har mer kraft i nävarna. Frågan är bara om han kan träffa så mycket som Alex gjorde och utnyttja samma räckvidd. Det tror jag inte och jag tror att Jones kommer att dansa runt och dominera Glover Teixeira med hjälp av sin mångsidighet. Spelbolagen har ungefär samma odds som när Alex mötte Jones. Du får runt 1.17 på Jones medan Teixeira ger lite över 5 i odds.

Jag tror inte att Teixeira har samma takedown defence som Alex har och kanske kommer Jones att plocka ner det och utnyttja sin brottning. Jag tror det finns fler möjligheter för Jones att ta matchen dit han vill. Mot Alex så tvingades han att stå.

En liten brasklapp kan vara om Alex fick Jones osäker och nu har han upptäckt att han inte är så dominant som han trodde. Kanske har han blivit lite osäker och tappar på grund av det. En sak är säker och det är att han inte vill tugga Texeiras slag som han gjorde mot Alex för då slutar det nog illa.

UFC 172 oddsjämförelse


Teixeira mot Jones är så klart inte den enda matchen i UFC 172. Vi har en annan högintressant mellan Anthony Johnson och Phil Davis. Anthony Johnson har varit borta från UFC sedan januari 2012. Han missade då vikten mot Vitor Belfort och förlorade på submission. Därefter fick han lämna UFC och har sedan gått 6 matcher utanför organisationen och vunnit alla.

Nu har Johnson flyttat upp till lätt tungvikt och har 4-0 i den viktklassen. Davis kommer från en decision vinst över Machida och om han lyckas vinna här så står han väldigt nära en titelchans. Det känns som att Davis kommer att ta detta på submission eller decision. Tyvärr får man bara 1.50 i odds på Davis men man kan krydda spelet genom att spela vinst på submission.

Andra intressanta matcher är Luke Rockhold mot Tim Boetsch där Luke ska kunna vinna väldigt lätt. Bobby Green mot Jim Miller känns som en betydligt mer jämn match och jag kommer troligen att lägga ett spel på Jim Miller här.

Allt som allt så ser UFC 172 ut att bli en riktigt intressant gala och det behövs efter ett längre uppehåll och några mediokra galor. Det blir extra spännande att se vad Jones går för och om han har blivit mänsklig eller han fortsätter som en maskin.

UFC 172 Fight Card

Gala: UFC 172: Jones vs. Teixeira
Tid: Lördag 26 april 2014
Plats: Baltimore, Maryland, USA
Arena: Baltimore Arena

Main Card (PPV)

  • Jon Jones (19-1) vs. Glover Teixeira (22-2)
  • Anthony Johnson (16-4) vs. Phil Davis (12-1-1)
  • Luke Rockhold (11-2) vs. Tim Boetsch (17-6)
  • Yancy Medeiros vs. Jim Miller (23-4)
  • Tim Elliot (10-4-1) vs. Joseph Benavidez (19-4)

Preliminary Card

  • Yancy Medeiros vs. Joe Ellenberger
  • Andre Fili vs. Max Holloway
  • Jessamyn Duke vs. Bethe Correia
  • Isaac Vallie-Flagg vs. Takanori Gomi
  • Charlie Brenneman vs. Danny Castillo

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?