UFC 94 Predictions

januari 29, 2009

På lördag är det dags för den efterlängtade rematchen mellan George St Pierre och Bj Penn. Eventet hålls i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas och här kommer mina predictions för matcherna.

Vi startar med huvudmatchen som är en rematch mellan Gsp och Penn. Penn går alltså upp en viktklass efter att ha tagit bältet i lättvikt. George förra match var hans första titelförsvar sedan han tog tillbaks titeln från Matt Serra.

Jag tror Penn har stor chans att chocka världen och ta bältet i den här matchen, det vill säga om han avslutar matchen i första eller andra ronden, därefter ser jag bara George vinna matchen.

Känns som Gsp är lite för stor för Penn, Penn har sagt att han inte kommer gå ner nå vikt för denna match utan kommer kanske komma in strax under 77 kg, medan George säkerligen går ner 5-10 kg.

Prediction: George St Pierre via decision.

Nästa match: Lyoto Machida vs Thiago Silva

En brasse och en halvbrasse med identiska records och svartbälte i bjj. Machida har även svart bälte i Karate men Thiago är inte borttappad på fötterna heller. Frågan i denna match är om Thiago lyckas pressa Machida, något ingen tidigare lyckats med. Machidas sista match var en utklassning av Tito Ortiz . Thiago vann sin förra match imponerande, trots att han såg ut att vara illa ute efter en spark från Antonio Mendes.

Prediction: Machida via decision

Nästa match: Nathan Diaz vs Clay Guida

Guida är en suverän brottare som är känd för att hålla ett högt tempo i sina matcher, Diaz är en submission specialist som kan ta mycket stryk för att sedan plocka vinsten på submission. Svårtippad match, tror Guida kommer göra två bra ronder men därefter blir det bara Diaz.

Prediction: Nate Diaz via submission

Nästa Match: Karo Parisyan vs Dong Hyun Kim

Här kommer kvällens upset! Karo kommer från en förlust och verkar även ha mentala problem. Kim är obesegrad, men såg inte alltför imponerande ut i sin förra match mot Matt Brown. Tror Dong Hyun Kim kommer in riktigt taggad för den här matchen, en vinst mot Karo skulle skicka upp han i rankingen rejält.

Prediction: Dong Hyun Kim via tko

Nästa Match: Stephan Bonnar vs Jon Jones

Stephan Bonnar kommer från en skada och har inte gått nån match sedan slutet av 2007, Jon Jones är väldigt ny inom mma och har bara hållt på drygt ett år. Han imponerade i sin ufc debub mot Andre Gusmao som många trodde han skulle förlora. Tror Bonnar är för rutinerad för Jones i denna match dock.

Prediction: Stephan Bonnar via tko

 

Undercard

John Fitch vs Akihiro Gono Prediction: Fitch via tko

Manny Gamburyan vs Thiago Tavares Prediction: Manny via decision

Chris Wilson vs John Howard Prediction: Chris Wilson KO

Jake O’Brien vs Christian Wellisch O’brian Prediction: Jake O’brian decision

Matt  Arroyo  vs Daniel Cramer Prediction: Matt Arroyo submission


Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?