UFC Fight Night 53

september 29, 2014

Det är väl ingen som har missat att UFC åker till Sverige och Stockholm nästa helg den 4:e oktober 2014 för UFC Fight Night 53 (UFC Sweden). Tyvärr så har vi ingen svensk match i huvudeventet som vi hade första gången UFC var här men väl en annan spännande match. Vi kommer självklart att vara på plats i Globen så är det någon som vill ses så är det bara att skicka ett mejl.

Gunnar Nelson som börjar bli en personlig favorit ska möta Rick Story. Gunnar Nelson är unik på alla sätt som vill att en champ skall vara. Han har karate i grunden och bara det är ovanligt. Han har även svart bälte i BJJ vilket gör honom bra på alla plan. Sedan använder han sin karate och BJJ väldigt annorlunda vilket gör honom helt unik och väldigt kul att titta på.

UFC Fight Night 53 odds


En annan lite kul sak med Gunnar Nelson är att han är totalt uttryckslös. När han gör intervjuer och liknande så är det omöjligt att avgöra om han är glad, arg eller ledsen (kolla gärna intervjun längst ner). Samma sak gäller när han fightas. Han ser väldigt avslappnad och ganska ofarlig ut i kanske 1,5 ronder och sen helt plötsligt pang så är det slut. Gunnar Nelson är obesegrad och har 13 vinster där endast en har gått till domslut. Det är med andra ord ingen högoddsare att matchen slutar med en KO eller Submission.

Nog talat om Gunnar Nelson, vi får så klart även nämna hans motståndare Rick Story som inte är någon duvunge. Rick Story har mer erfarenhet och har mött betydligt bättre motståndare än vad Nelson har. Rick Story har 17 vinster och 8 förluster. Man kan väl säga att Rick Story är en grinder som också är bra överallt och han kommer att pressa Gunnar ordentligt. Spelbolagen har Gunnar Nelson som favorit till 1.30 i odds ungefär medan Story ger runt 3.50 i odds.

Svenska fighters

Självklart så har vi flera svenska fighters i UFC Fight Night 53. På huvudkortet så har vi Akira Corassani som ska möta Max Holloway, Ilir Latifi som möter Jan Blachowicz samt Nicklas Bäckström som möter Mike Wilkinson. Där tror jag att jag kommer att spela en trippel med alla svenskarna för att höja spänningen något men det blir riktigt svårt för Akira.

Även underkortet bjuder på en del spännande matcher där kanske den mest spännande är Magnus Cedenblad som ska möta Scott Askham. Magnus är på rätt väg och en vinst här så kan få en riktigt intressant match nästa gång.

Sen har vi även Tor Troeng som verkligen behöver en vinst denna kväll och Nico Musoke som vill tillbaka i toppen. Det är klart man är lite besviken att man inte får se Alexander Gustafsson för andra gången i en svensk UFC gala men han har banat väg för många andra bra fighters och jag måste säga att det ser ut att bli en riktigt bra gala. Förra gången var jag väldigt besviken då man hade laddat för att se Gustafsson och så blir han skadad precis innan men denna gången så vet man vad man ger sig in i.

UFC Fight Night 53 FightCard

Gala: UFC Fight Night 53: ”Nelson vs. Story”
Tid: Lördagen den 4:e oktober 2014
Plats: Stockholm, Sweden
Arena:
Ericsson Globen Arena

Huvudkort

 • Gunnar Nelson vs. Rick Story
 • Akira Corassani vs. Max Holloway
 • Jan Blachowicz vs. Ilir Latifi
 • Niklas Backstrom vs. Mike Wilkinson

Preliminary card

 • Scott Askham vs. Magnus Cedenblad
 • Nicholas Musoke vs. Alexander Yakovlev
 • Dennis Siver vs. Charles Rosa
 • Cathal Pendred vs. Gasan Umalatov
 • Krzysztof Jotko vs. Tor Troeng
 • Marcin Bandel vs. Mairbek Taisumov
 • Ernest Chavez vs. Zubaira Tukhugov

Bookmark and Share

Kommentarer:

Har du någonting att säga?